Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1142 від 26.10.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

В закладах освіти області збільшать очне навчання

Якість дистанційного навчання, збільшення кількості укриттів, кадрова політика та системне псевдозамінування шкіл. Про це йшлося під час наради під головуванням першого заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна.

Серед присутніх – освітяни та рятувальники. Обговорили питання, які стосувалися управління освітою в Березівській та Рівненській громадах.

«У Березівській громаді є потреба будівництва укриттів. Потрібно виготовити необхідні документи, аби ці об’єкти були включені до переліку потреб області. Окрім того, в школах варто перевірити якість дистанційного та змішаного навчання, адже там основна форма проведення уроків визначається територіальною близькістю білоруського кордону. Відповідне доручення дав для Управління Державної служби якості освіти у Рівненській області», – сказав Сергій Подолін.

Представник ДСНС також звернув увагу на безпековій складовій учасників освітнього процесу. Мова йшла про протипожежні заходи, мінну безпеку, відповідність та збільшення кількості укриттів.

«У Рівному спостерігали системні псевдозамінування шкіл. Зловмисники намагаються надсилати повідомлення з використанням програмного забезпечення, яке, на їх думку, забезпечує їм анонімність. Проте відповідні служби оперативно відслідковують канали надходження неправдивої інформації. Освітянам спільно з ДСНС необхідно посилити роз’яснювальну роботу та алгоритм дій при такій загрозі», – зазначив Сергій Подолін.

Окремо звернули увагу також на якості харчування учнів, збільшені очного навчання.

26.10.2023



Рівне-Ракурс №10 від 26.10.2023p. 
На головну сторінку