№1143 від 03.11.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Хліб входить до переліку основних продуктів на столах більшості жителів не лише нашої країни, а й у всьому світі. Він слугує основою для бутербродів, сендвічів та інших перекусів, тож особливо неприємно виявити, що хліб є вдома, але він зачерствів або вкрився пліснявою. Професійні пекарі поділилися порадами, де і як найкраще зберігати хліб.
Для щоденного вживання загорніть батон у паперовий пакет або бавовняну тканину, щоб не допустити появи цвілі.
Назвали вони і найгірше місце для зберігання хліба. Ним виявився холодильник. Експерти наголосили, що холодильник може затримати появу цвілі, але прискорить процес зачерствіння.
Тим, хто вважає за краще мати великий запас продуктів, зокрема й хліба, але стикається з проблемою його довгострокового зберігання, підійде варіант із заморожуванням. Однак заморожувати хліб потрібно правильно. Продукт потрібно щільно загорнути в пакет для заморозки.
Варто зазначити, що рекомендації щодо зберігання хліба в сухому і прохолодному місці застосовні до багатьох продуктів. Фахівці кажуть, що такі умови захистять картоплю і більшість коренеплодів від гниття і продовжать термін їхнього зберігання.
03.11.2023 |
Рівне-Ракурс №10 від 03.11.2023p. На головну сторінку |