Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №300 від 12.07.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нові імена

Портрет рівнян на фоні міста

Портрет рівнян на фоні міста

Відкриття конкурсу, або конкурс відкриттів

4 липня в обласній державній науковій бібліотеці відбулася презентація виставки світлин “Рівне та його мешканці очима молодих (і не дуже) фотографів”, на якій представлені 63 роботи рівненських аматорів цього суперсучасного виду творчості.

Проект, до участі в якому були запрошені рівняни віком від 18 до 35 років (адже саме такими віковими рамками обмежують поняття “молодь” наші законодавці), відбувся з ініціативи гарячої патріотки Рівного Тетяни КОВАНОВОЇ. Ця відома у мистецьких колах піар-леді спромоглася, з Божою поміччю, залучити до конкурсу 13 фотографів, небайдужих до чудес і “нерівностей” нашого міста. “Запалити” до співпраці таких серйозних партнерів, як рівненські фотоклуби “ЧАС” та “Простір-ФОТО” (а саме - визнаних фотомайстрів Олександра Майструка і Олександра Купчинського), Рівненська обласна бібліотека, РРО ВМГО “Фундація регіональних ініціатив, дизайн-студія “Че Гевара”. І навіть знайти мецената в особі директора ДП “ПрикарпатЗахідтранс” Володимира Малихіна.

Виявити най-най-найкращі з 83 надісланих робіт виявилося справою нелегкою. Одразу домовилися: “дорослі” фотоаматори - Петро Ричков, Андрій Ляшук, Валентина Захарова і наймолодший учасник Павло Осипов виступають поза конкурсом. Фотографії оцінювалися анонімно, тобто прізвища авторів і назви світлин були сховані від членів журі. Розмаїтість стилів і жанрів фоторобіт виявилася просто вражаючою. Зважаючи на те, що метою проекту було виявити серед маси молодих фотолюбителів цікаві й неординарні особистості, журі домовилося технічну майстерність виконання віднести до критеріїв другого ряду, звертаючи увагу, перш за все, на незвичні сюжети і небайдуже ставлення до рідного міста.

Серед відібраних у першому турі робіт одразу визначилася п’ятірка лідерів. На другому етапі саме серед них потрібно було визначити переможців у трьох номінаціях. І оскільки традиційні “Портрет”, “Пейзаж” і “Натюрморт” тут “не котили”, журі вигадало свої власні номінації і вирішило не ділити місця на перше-друге-третє, а просто відзначити “двійки” кращих. Отже, ними стали: у номінації “Наше місто” - “Дорога в нікуди” (на фото внизу) Олени Левценюк і “Мавка в Рівненському парку” Тараса Ковальчука; у номінації “Мешканці Рівного” - “Дивись мені в очі” Олександра Дяченка і “Усе в наших руках” Олени Левценюк; у номінації “Портрет рівнянина” - “Стас” Максима Приходька і “Без консервантів” Романа Степановича (Пікачу).

12.07.2007Діана ОРЛОВА



Рівне-Ракурс №10 від 12.07.2007p. 
На головну сторінку