№1144 від 10.11.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Ковбаси та сосиски давно увійшли до нашого раціону. Це доступні і цілком смачні продукти, що не потребують особливої підготовки до вживання, тому люди з нестачею вільного часу купують перероблені м’ясні вироби.
Експерти із харчування пояснили, чому не варто боятися глутамату натрію у складі ковбаси та сосисок.
Насправді нічого страшного у цій добавці немає. Ця сполука є амінокислотою, яка синтезується природним чином і в нашому організмі, заявили фахівці.
Значно більше побоювань має викликати кількість солі, спецій та трансжирів у складі продукту. Тому експерти все ж таки радять стежити за кількістю вживаних м’ясних виробів глибокої переробки. Головна рекомендація – ковбаса не має повністю замінювати у вашому раціоні натуральні джерела білка.
Якщо на сніданок ви їсте бутерброд з ковбасою, на обід – макарони з сосисками, а на вечерю напівфабрикатні котлети, то ваш раціон бідний на білки. Обов’язково у меню мають бути цілісні джерела білка – курка, риба, морепродукти. Адже білки – основа нашого організму, при їх дефіциті є ризик розвитку різних захворювань.
10.11.2023 |
Рівне-Ракурс №10 від 10.11.2023p. На головну сторінку |