№1148 від 07.12.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Нерідко покупці уникають купівлі риби з морозильної камери. Вони віддають перевагу живим екземплярам або охолодженим, але, насправді, такий продукт не завжди виявляється кращим за якістю.
Фахівці радять вибирати заморожену рибу. Найголовніше, щоб вона була правильно заготовлена і транспортована, а також зберігалася у відповідних умовах. Найкраще брати тушки, заморожені шоковим методом – одразу після вилову за температури –42 градуси. У такому разі зберігаються смакові якості.
Практично вся охолоджена риба робиться із замороженої. Експерти рекомендують купувати заморожену, але звертати увагу на температуру зберігання. Вона має бути не вищою за –18 градусів.
Краще вибирати ту, яка була заморожена в морі. Якщо виробник використовує таку технологію, він це на маркуванні обов’язково вкаже.
07.12.2023 |
Рівне-Ракурс №10 від 07.12.2023p. На головну сторінку |