№1151 від 29.12.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Сало є напівтвердим продуктом із білого жиру, який отримали в результаті переробки свинячої жирової тканини. Його готують на пару, кип’ятять або використовують сухе нагрівання. Можна зробити сало зі шкіркою або без неї. Але не всім відомо, чи можна шкіру вживати в їжу.
Сиру шкірку не слід вживати в їжу. Зі шкірою готують сальтисон, холодець, страви азійського стилю, чипси. Слід розуміти, що шкіра сала є важким продуктом для перетравлення.
Не рекомендується вживати в їжу шкірку, якщо є проблеми зі шлунково-кишковим трактом, хвороби печінки, серцево-судинні захворювання. Сало можна солити з сіллю, часником, лавровим листом, насінням кропу, з цибулевим лушпинням і цукром. Наприклад, сало натирають сіллю за класичним рецептом. До нього входить перець і часник, які додадуть аромату і смаку. Такий спосіб підійде тим, кому не подобається витрачати багато часу на готування.
29.12.2023 |
Рівне-Ракурс №10 від 29.12.2023p. На головну сторінку |