Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1154 від 25.01.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Буряк, маринований по-датськи

Буряк, маринований по-датськи

– буряк – 600 г; – сіль – за смаком; – мелений чорний перець – за смаком; – петрушка – кілька гілочок; – оливкова олія – 1-1.5 ст.л. (для запікання). Маринад: – оливкова олія – 2 ст.л.; – часник – 2-3 зубчики; – мед або кленовий сироп – 1 ч.л. (25г);

– бальзамічний крем/червоний винний оцет – 1 ст.л.

Буряк почистити і нарізати шматочкам. Викласти на деко, застелене пекарським папером. Змастити оливковою олією і запікати в розігрітій до 200 градусів духовці близько пів години.

Потім перевернути шматочки та запікати ще 20 хвилин.

Для маринаду з’єднайте в піалі: дрібно рубаний часник, мед, оливкову олію та оцет.

Запечені буряки викласти в глибоку тарілку, посипати дрібно рубаною петрушкою і влити маринад. Як слід перемішати. За смаком додати сіль та чорний мелений перець.

Буряк буде готовий до подачі буквально через 30 хвилин. Також можна вкрити тарілку з буряком харчовою плівкою та прибрати в холодильник на добу і навіть більше. Для подачі можна присипати зернами гранату.

25.01.2024



Рівне-Ракурс №10 від 25.01.2024p. 
На головну сторінку