№1158 від 22.02.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Фахівці Гетеборзького університету у Швеції встановили, що кава, приготована через френч-прес, або нефільтрована, – найнебезпечніша для здоров’я серцево-судинної системи.
Аналіз даних про раціон харчування учасників, їхній стан здоров’я та причини смерті показав, що звичка пити каву не є шкідливою, але все залежить від способу варіння напою. Так, наприклад, вживання фільтрованого напою пов’язане з 12-відсотковим зниженням ризику ранньої смерті від серцево-судинних захворювань у чоловіків і 20-відсотковим зниженням – у жінок. Найнижчий рівень смертності спостерігався серед людей, які випивали від однієї до чотирьох чашок фільтрованої кави на день.
Найнебезпечнішою виявилася кава, приготована за допомогою френч-преса. Через відсутність фільтрації в такій каві дуже висока концентрація речовин, що підвищують рівень холестерину в крові. Їх приблизно в 30 разів більше, ніж у фільтрованій каві.
22.02.2024 |
Рівне-Ракурс №10 від 22.02.2024p. На головну сторінку |