Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1160 від 07.03.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Розвиток медицини та освіти на Рівненщині – головні питання брифінгу

Розвиток медицини та освіти на Рівненщині – головні питання брифінгу

Медицина та освіта на Рівненщині: контрактування медзакладів з НСЗУ, програма «Доступні ліки», а також завершення навчального року. Про це йшлося під час брифінгу, де спікером був перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Модерував радник голови ОДА Сергій Татаренко.

«На Рівненщині побільшало аптек-учасниць програми «Доступні ліки». Щоб придбати препарати за програмою реімбурсації, необхідно отримати електронний рецепт у сімейного лікаря, педіатра, терапевта чи лікуючого лікаря та звернутись в аптеку, яка заключила договір з НСЗУ. З початку року на Рівненщині спостерігаємо збільшення кількості закладів, які відпускають «Доступні ліки» – це 510 аптек. Із початку року вже погашено майже 64 тисячі рецептів на 10,7 млн грн. Загалом у переліку «Доступних ліків» наразі понад пів тисячі найменувань препаратів. У переліку є ліки, які можна отримати безкоштовно або ж за часткову плату», – сказав Сергій Подолін.

Також він додав, що за інформацією НСЗУ, Рівненщина перебуває посередині за показниками у країні щодо відстані від місця надання первинної медичної допомоги до найближчої аптеки-учасниці програми «Доступні ліки».

Наразі має запрацювати перша аптека на колесах, що їздитиме Зарічненщиною. Це мобільна аптека, яка відпускатиме препарати за рецептом та без нього і зокрема за програмою «Доступні ліки».

«В області також вдвічі збільшилася кількість підписаних пакетів з НСЗУ. Нині їх вже 627. Також цьогоріч підписано договори за двома новими напрямами надання медичних послуг: лікування безпліддя та лікування дорослих та дітей методом трансплантації органів», – розповів Сергій Подолін.

Перший заступник голови Рівненської ОДА також розповів про дати завершення навчального року, графік канікул, останній дзвоник та НМТ.

«На часі – наближення весняних канікул. У школах Рівненщини вони заплановані на березень-квітень. Раніше від усіх на відпочинок пі­дуть школярі із 6 березня, а найпізніше – з 8 квітня. Додам, що наразі відбувається третя перевірка достовірності внесених даних щодо замовлення документів державного зразка про освіту в електронну базу «ОСВІТА». Орієнтовна дата вручення запланована на 14 червня», – зауважив Сергій Подолін.

Також він наголосив, що Національний мультипредметний тест цього року заплановано провести з 14 травня по 25 червня. Цьогоріч обов’язковими предметами стануть – українська мова, математика та історія України, на вибір – українська література, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька, французька), біологія, фізика, хімія та географія. Реєстрація для участі в цьогорічному національному мультипредметному тесті стартує в березні й триватиме до початку квітня.

07.03.2024



Рівне-Ракурс №10 від 07.03.2024p. 
На головну сторінку