№1161 від 15.03.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Заради гострого розуму і здоров’я мозку багато хто вдається до розвивальних ігор для мозку або дієтичного харчування. Але, на думку неврологів, ваш набір спецій може стати ключем до когнітивної життєздатності, особливо в поєднанні з ранковою кавою.
Кориця. Багата на антиоксиданти, вона стабілізує рівень цукру в крові, що вкрай важливо для когнітивних функцій і профілактики захворювань.
Куркума. Її активна сполука, куркумін, бореться із запаленнями, окиснювальними ушкодженнями та сприяє росту нейронів.
Імбир. Протизапальні властивості сприяють когнітивній функції та балансу нейротрансмітерів.
Мускатний горіх: забезпечує нейропротекцію, покращує пам’ять і підвищує настрій.
Чорний перець. Посилює засвоєння куркуміну, підтримуючи здоров’я мозку і травлення.
Додавання цих спецій до кави не тільки покращує смак, а й потенційно підвищує когнітивні функції та довгострокове здоров’я мозку. Тож наступного разу, коли ви будете заварювати ранкову чашку, додайте в неї спеції, щоб отримати заряд бадьорості для мозку.
15.03.2024 |
Рівне-Ракурс №10 від 15.03.2024p. На головну сторінку |