Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1163 від 28.03.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Навіщо потрібна сода при смаженні печінки?

Навіщо потрібна сода при смаженні печінки?

А ви знаєте, що сода здатна зробити пористими й повітряними не тільки випічку, а й м’ясні продукти, серед яких печінка – куряча, яловича, свиняча. Завдяки соді печінка стає м’якою, соковитою, ніжною і просто тане в роті.

Гідрокарбонат натрію, іншими словами, харчова сода – слабкий луг. Потрапляючи в м’язові волокна, вона вступає в хімічну реакцію з кислотою, яка в них міститься.

Завдяки нейтралізації кислого середовища, шматочки печінки стають особливо м’якими, ніжними, «повітряними».

Як додавати соду в печінку?

Спочатку печінку цілим шматком слід залишити в холодній воді на 10 хвилин. Лише після цього її потрібно нарізати шматочками, попередньо позбавивши плівки.

Потім шматочки печінки потрібно посипати содою і добре їх перемішати. Накрити кришкою і залишити на півтори години.

Далі шматочки печінки необхідно ретельно промити в проточній воді, щоб позбавити їх соди.

Тепер печінку можна готувати за будь-яким із рецептів.

Наприклад, змішати борошно, сіль, перець і спеції разом, висипати їх у тарілку.

В цю масу вмочати кожен шматочок печінки, а потім одразу відправити в добре розігріту сковороду з олією.

Смажити печінку по 5 – 7 хвилин з кожного боку, і в уже готову страву рекомендуємо додати часник.

28.03.2024



Рівне-Ракурс №10 від 28.03.2024p. 
На головну сторінку