№1163 від 28.03.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
А ви знаєте, що сода здатна зробити пористими й повітряними не тільки випічку, а й м’ясні продукти, серед яких печінка – куряча, яловича, свиняча. Завдяки соді печінка стає м’якою, соковитою, ніжною і просто тане в роті.
Завдяки нейтралізації кислого середовища, шматочки печінки стають особливо м’якими, ніжними, «повітряними».
Як додавати соду в печінку?
Спочатку печінку цілим шматком слід залишити в холодній воді на 10 хвилин. Лише після цього її потрібно нарізати шматочками, попередньо позбавивши плівки.
Потім шматочки печінки потрібно посипати содою і добре їх перемішати. Накрити кришкою і залишити на півтори години.
Далі шматочки печінки необхідно ретельно промити в проточній воді, щоб позбавити їх соди.
Тепер печінку можна готувати за будь-яким із рецептів.
Наприклад, змішати борошно, сіль, перець і спеції разом, висипати їх у тарілку.
В цю масу вмочати кожен шматочок печінки, а потім одразу відправити в добре розігріту сковороду з олією.
Смажити печінку по 5 – 7 хвилин з кожного боку, і в уже готову страву рекомендуємо додати часник.
28.03.2024 |
Рівне-Ракурс №10 від 28.03.2024p. На головну сторінку |