№1165 від 11.04.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Крем: вершки 33-35 % –200 г; шоколад білий – 100 г; желатин – 4 г; вода для желатину – 12 г;
Вершки доводимо до перших ознак кипіння, виливаємо на шоколад та пробиваємо погружним блендером. Желатин розтоплюємо до рідкого стану (10 секунд у мікрохвильовій печі). Виливаємо желатин до шоколадно-вершкової маси та ще раз пробиваємо блендером. Накриваємо плівкою в контакт і ставимо в холодильник на годину. Після охолодження збиваємо міксером на середній швидкості до стабільної повітряної маси.
Тісто для основи:
(на форму 20 см)
молоко – 220 г;
борошно – 130 г;
крохмаль кукурудзяний – 30 г;
олія – 30 г;
цукор – 110 г;
какао – 15 г;
розпушувач – 5 г.
Борошно, какао та розпушувач просіюємо. З’єднуємо всі інгредієнти за допомогою міксера. Довго вимішувати не потрібно. Випікаємо в розігрітій до 180°С духовці приблизно 30 хвилин. Охолоджуємо.
Вишнева начинка:
вишня – 100 г;
цукор – 30 г;
кориця – 1/2 ч.л.
Поєднуємо всі інгредієнти в каструлі, доводимо до кипіння і варимо 3 хвилини на середньому вогні. Уварювати не потрібно – сік відмінно насочить наш пиріг. Охолоджуємо.
На основу викладаємо начинку, прикрашаємо кремом і, за бажанням, присипаємо какао. Подавати можна за хвилин 15.
11.04.2024 |
Рівне-Ракурс №10 від 11.04.2024p. На головну сторінку |