Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1165 від 11.04.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Пиріг «Чорний ліс»

Пиріг «Чорний ліс»

Крем: вершки 33-35 % –200 г; шоколад білий – 100 г; желатин – 4 г; вода для желатину – 12 г;

Желатин заливаємо водою і залишаємо набрякнути хвилин 10.

Вершки доводимо до перших ознак кипіння, виливаємо на шоколад та пробиваємо погружним блендером. Желатин розтоплюємо до рідкого стану (10 секунд у мікрохвильовій печі). Виливаємо желатин до шоколадно-вершкової маси та ще раз пробиваємо блендером. Накриваємо плівкою в контакт і ставимо в холодильник на годину. Після охолодження збиваємо міксером на середній швидкості до стабільної повітряної маси.

Тісто для основи:

(на форму 20 см)

молоко – 220 г;

борошно – 130 г;

крохмаль кукурудзяний – 30 г;

олія – 30 г;

цукор – 110 г;

какао – 15 г;

розпушувач – 5 г.

Борошно, какао та розпушувач просіюємо. З’єднуємо всі інгредієнти за допомогою міксера. Довго вимішувати не потрібно. Випікаємо в розігрітій до 180°С духовці приблизно 30 хвилин. Охолоджуємо.

Вишнева начинка:

вишня – 100 г;

цукор – 30 г;

кориця – 1/2 ч.л.

Поєднуємо всі інгредієнти в каструлі, доводимо до кипіння і варимо 3 хвилини на середньому вогні. Уварювати не потрібно – сік відмінно насочить наш пиріг. Охолоджуємо.

На основу викладаємо начинку, прикрашаємо кремом і, за бажанням, присипаємо какао. Подавати можна за хвилин 15.

11.04.2024



Рівне-Ракурс №10 від 11.04.2024p. 
На головну сторінку