Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1167 від 26.04.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Лікарі назвали фрукт, який стає кориснішим після термічної обробки

Лікарі назвали фрукт, який стає кориснішим після термічної обробки

Багато хто думає, що термічна обробка вбиває корисні речовини. Але це не зовсім так. Наприклад, хоч яблука і є дуже корисними для здоров’я фруктами й у свіжому вигляді, саме в запеченому вони надають на здоров’я колосальний ефект.

Так, під час запікання вміст вітаміну С зменшиться, а ось кількість пектину на 100 г кінцевого продукту стане навіть вищою, оскільки випарується частина води. Пектин – дуже цінна речовина. Доведено, що пектин здатний знижувати рівень холестерину в крові, тим самим сповільнюючи розвиток атеросклерозу та зменшуючи ризик серцево-судинних захворювань.

За багатьох захворювань ШКТ, таких як гастрит, пацієнтам призначають яблука тільки в запеченому вигляді. Вони не спричиняють бродіння в кишечнику, тому присутні в рекомендаціях під час годування маленьких дітей, у харчуванні в післяопераційний період, для усунення дисбактеріозу, для зниження рівня холестерину.

26.04.2024



Рівне-Ракурс №10 від 26.04.2024p. 
На головну сторінку