№1168 від 02.05.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Печиво «савоярді»: – 5 яєць (розділити на білки та жовтки); – 150 г цукру; – 125 г борошна; – цукрова пудра для посипання.
Збийте білки до м’якої піни, поступово додайте 1,5 ст. л. цукру. Продовжуйте збивати до стійких піків. Окремо збийте жовтки і цукор, що залишився, близько 5-10 хвилин на високій швидкості. Просійте борошно зверху і акуратно перемішайте. Потім домішайте білки.
Складіть тісто в кондитерський мішок з рівною та круглою насадкою 2 см у діаметрі. На 2 листи, застелених пергаментним папером відсадіть 24 довгасті печива, довжиною 9 см.
Присипте цукровою пудрою і випікайте по одному листу 18-20 хвилин.
Дайте повністю охолонути.
Бамбл-кава:
– 160 г подвійного еспресо;
– 200 г апельсинового фрешу;
– 60 г карамельного сиропу чи цукру.
У гарячій каві розчинити цукор, додати апельсиновий фреш. Важливо – коли ви просочуватимете бісквітне печиво – рідина повинна бути гаряча.
Апельсиновий крем:
– 6 жовтків;
– 100 г цукру;
– цедра 1 апельсину;
– 110 мл апельсинового соку;
– дрібка солі;
– 100гр вершкового масла, порізаного кубиками.
Розтерти цукор із цедрою. У сотейнику змішайте жовтки, цукор із цедрою та сік. Поставте все на водяну баню та варіть до 83°С. Зніміть з вогню і потроху додайте нарізане на кубики вершкове масло та сіль, перемішайте до однорідності, потім пробийте блендером. Охолодіть.
Апельсиновий крем з маскарпоне:
– весь апельсиновий крем;
– 500 г маскарпоне.
Все добре перемішати.
На дно форми 23х17 см викладіть добре просочені в бамбл-каві печиво. Потім шар крему з маскарпоне. І так чергуйте аж до верху. Останній шар – крем. Зверху посипте какао. Приберіть у холодильник щонайменше 2 години, в ідеалі на ніч.
02.05.2024 |
Рівне-Ракурс №10 від 02.05.2024p. На головну сторінку |