Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1168 від 02.05.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Бамбл-тірамісу

Бамбл-тірамісу

Печиво «савоярді»: – 5 яєць (розділити на білки та жовтки); – 150 г цукру; – 125 г борошна; – цукрова пудра для посипання.

Розігрійте духовку до 180°С.

Збийте білки до м’якої піни, поступово додайте 1,5 ст. л. цукру. Продовжуйте збивати до стійких піків. Окремо збийте жовтки і цукор, що залишився, близько 5-10 хвилин на високій швидкості. Просійте борошно зверху і акуратно перемішайте. Потім домішайте білки.

Складіть тісто в кондитерський мішок з рівною та круглою насадкою 2 см у діаметрі. На 2 листи, застелених пергаментним папером відсадіть 24 довгасті печива, довжиною 9 см.

Присипте цукровою пудрою і випікайте по одному листу 18-20 хвилин.

Дайте повністю охолонути.

Бамбл-кава:

– 160 г подвійного еспресо;

– 200 г апельсинового фрешу;

– 60 г карамельного сиропу чи цукру.

У гарячій каві розчинити цукор, додати апельсиновий фреш. Важливо – коли ви просочуватимете бісквітне печиво – рідина повинна бути гаряча.

Апельсиновий крем:

– 6 жовтків;

– 100 г цукру;

– цедра 1 апельсину;

– 110 мл апельсинового соку;

– дрібка солі;

– 100гр вершкового масла, порізаного кубиками.

Розтерти цукор із цедрою. У сотейнику змішайте жовтки, цукор із цедрою та сік. Поставте все на водяну баню та варіть до 83°С. Зніміть з вогню і потроху додайте нарізане на кубики вершкове масло та сіль, перемішайте до однорідності, потім пробийте блендером. Охолодіть.

Апельсиновий крем з маскарпоне:

– весь апельсиновий крем;

– 500 г маскарпоне.

Все добре перемішати.

На дно форми 23х17 см викладіть добре просочені в бамбл-каві печиво. Потім шар крему з маскарпоне. І так чергуйте аж до верху. Останній шар – крем. Зверху посипте какао. Приберіть у холодильник щонайменше 2 години, в ідеалі на ніч.

02.05.2024



Рівне-Ракурс №10 від 02.05.2024p. 
На головну сторінку