№1168 від 02.05.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Кожен зі способів приготування страв має як плюси, так і недоліки.
Дієтологи пояснили, як краще запікати продукти.
Приготування у фользі
У фользі страви готуються у власному соку. У підсумку вони виходять соковитими.
Причому за такого методу приготування не потрібно використовувати жир. Завдяки цьому калорійність страв знижується.
У такому разі корисні речовини, які є в складі продукту, руйнуються менше, ніж за інших методів приготування.
Тому користі від таких страв буде більше. Але при запіканні у фользі треба враховувати певний нюанс.
Фольга може вступати в контакт із кислотними компонентами страв. Приміром, це стосується лимона, соку томатів чи оцту.
У зв’язку з цим, лікарі радять все ж таки уникати таких контактів.
Приготування в рукаві
Також страви можна готувати в спеціальному рукаві.
Він не впливає на аромат і смак їжі. Причому така плівка безпечна і не токсична.
Важливо лише правильно її використовувати, дотримуючись інструкцій.
02.05.2024 |
Рівне-Ракурс №10 від 02.05.2024p. На головну сторінку |