№1168 від 02.05.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Переддень Великодня супроводжується традиційною випічкою пасок, яка здається багатьом господиням-початківцям складною і трудомісткою. Однак використання паперових форм для пасок може значно спростити цей процес і зробити його більш екологічним. Давайте в статті розглянемо, чому паперові форми стають дедалі популярнішими серед любителів випікання пасок.
Екологічність. Паперові форми виготовлені з натуральної рослинної сировини, що робить їх екологічно безпечними та приємними для використання.
Економія часу. Не потрібно змащувати форми олією перед випічкою, що значно економить час і полегшує процес приготування.
Відсутність необхідності миття. Після випікання не потрібно витрачати час на миття форм, оскільки паперові форми просто викидаються.
Швидка випічка. Паски випікаються швидше у паперових формах завдяки рівномірному прогріву та відсутності необхідності змащування.
Ідеальне подання. Готові паски можна сміливо виймати з форм і подавати на стіл, не турбуючись про промокання або причеплення до стінок форми.
Тривале зберігання. Паперові форми забезпечують гарне збереження свіжості пасок завдяки використанню якісного пергаменту.
Як правильно пекти паски в паперових формах?
Заготівля тіста. Викладаємо тісто у паперові форми, заповнюючи приблизно третину обсягу. Покриваємо рушником та залишаємо для підйому тіста.
Початок випікання. Коли тісто займе близько двох третин форми, можна починати випікати паски в попередньо розігрітій духовці.
Температурний режим. Рекомендується встановити температуру не вище 180°С для запобігання пригоранню паперових форм.
Охолодження та подача. Паски слід виймати з форм тільки після повного охолодження. Однак багато господинь воліють залишити папір на пасках, що надає їм додаткового шарму. Папір можна зняти перед подачею на стіл або безпосередньо перед вживанням паски.
02.05.2024 |
Рівне-Ракурс №10 від 02.05.2024p. На головну сторінку |