Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1168 від 02.05.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Несподіваний помічник у побуті

Несподіваний помічник у побуті

Аспірин часто застосовують при високій температурі, для знеболення і розрідження крові. Та мало хто знає, що він дуже ефективний у побуті, може замінити багато «хімії». І коштує недорого!

Допомагає при укусах комах. Для того, щоб зняти запалення і свербіж після укусу комах, втирайте зволожену та подрібнену таблетку аспірину безпосередньо на місце укусу.

Виводить плями. Цей простий трюк допоможе вам позбутися плям поту на одязі: розчавіть кілька таблеток аспірину і розчиніть їх у 0,5 скл. води. Потім змочіть плями і залиште на кілька годин, потім виперіть. Цей засіб чудово усуває плями від крові і поту.

Допоможе квітам довше цвісти. Додайте подрібнену таблетку аспірину у вазу з водою – і квіти будуть неодмінно радувати вас своїм цвітінням довше.

Відбілює постіль. Щоб ваша білизна залишалася білосніжною як нова, замочіть її на ніч у воді, додавши 7 таблеток аспірину. Ви будете приємно здивовані.

Очищує труби. Якщо засмітився злив у раковині, киньте в неї кілька шипучих таблеток аспірину і додайте оцтової кислоти або оцту.

Відмиває вази. Кришталеві вази часто вкриваються всередині білим нальотом, який складно відмити. Але якщо кинути в воду шипучі таблетки аспірину, то весь наліт змиється без особливих зусиль.

Для вазонів. Аспірин для вазонів використовують, коли опадає листя, погано утворюються нові бутони, зовнішній вигляд погіршився, після стресової ситуа­ції (пересаджування, хвороби, заливання), для протигрибкової обробки. Для поливання або обприскування (робити 1 раз на місяць) треба розчинити 1 розчавлену таблетку аспірину у 0,5 л води.

02.05.2024



Рівне-Ракурс №10 від 02.05.2024p. 
На головну сторінку