Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1169 від 09.05.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

На Рівненщині розширюють міжмуніципальне співробітництво

На Рівненщині розширюють міжмуніципальне співробітництво

На Рівненщині вже підписано 59 договорів між громадами, які стали партнерами для надання ефективних послуг населенню.

Так, нещодавно на Дубенщині з’явилося ще п’ять нових напрямків партнерської співпраці.

У Радивилівській громаді уклали договори про міжмуніципальну співпрацю з Козинською та Крупецькою громадами.

Таким чином, планується покращити сферу інклюзивної освіти та соціального захисту населення. Йдеться, зокрема, про утримання відділення стаціонарного перебування Радивилівського територіального центру соціального обслуговування, а також ІРЦ.

Окрім того, передбачається й утримання Радивилівського трудового архіву, який зберігає справи установ, що ліквідували на територіях Козинської, Радивилівської, Крупецької громад.

Підписаний також договір у сфері утримання закладів КНП «Радивилівський центр ПМСД» на території сільських населених пунктів, які забезпечують первинну ланку медичної допомоги жителям сільських територій Радивилівської, Крупецької і Козинської громад.

У межах співпраці розподілили і видатки на утримання амбулаторій і ФАПів. Йдеться про бюджетне фінансування комунальних послуг, енергоносіїв, частково – придбання медикаментів.

Підписаний також міжмуніципальний договір у сфері утримання КП «Радивилів-тепло», який надає послуги з водопостачання на сільських територіях.

Всі договори про міжмуніципальне співробітництво громад укладені терміном на 10 років із можливістю продовження.

Цей крок також дає змогу громадам-підписантам податися на конкурс із розвитку проєктів Рівненської ОВА, який цього року планується відновити.

Співпраця відбулася за юридичної та методичної підтримки фахівців Рівненського регіонального офісу «Говерла» від HOVERLA / проєкт USAID в Україні.

09.05.2024Сторінку підготовлено за матеріалами Рівненської ОДА



Рівне-Ракурс №10 від 09.05.2024p. 
На головну сторінку