Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1169 від 09.05.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Кличко на саміті мерів: «Сильної, демократичної і безпечної Європи без України як рівноправного партнера бути не може»

Кличко на саміті мерів: «Сильної, демократичної і безпечної Європи без України як рівноправного партнера бути не може»

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у саміті мерів, який відбувся у Парижі, разом з очільниками інших європейських міст. На саміті обговорили майбутнє Європи та загрози популізму для демократії. Про це Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Про майбутнє Європи та виклики для її демократичних надбань напередодні виборів до Європарламенту говорили в Парижі з мерами європейських міст. Бо популізм «накриває» багато країн Європи, і прогресивних політиків турбує ця ситуація, яка є реальною загрозою для дотримання демократичних принципів», – повідомив Віталій Кличко.

Мер Києва зазначив, що саміт, присвячений Дню Європи, тривав 3-4 травня і участь у ньому взяли мери, зокрема, Парижа, Копенгагена, Рейк’явіка, Стамбула, Афін, Загреба, Тирани, Сараєва, представники міської влади Амстердама, Відня, Стокгольма, Мюнхена, Барселони та інших європейських міст.

«Участь у саміті столиці України свідчить про те, що сильної, демократичної і безпечної Європи без України, як рівноправного партнера, бути не може», – наголосив Кличко.

Він повідомив, що відбулася спільна зустріч на політичному заході Паризької соціалістичної федерації за участю мера Парижу Анн Ідальго та голови Французької соціалістичної партії, кандидата в депутати Європарламенту Рафаеля Глюксмана.

Також відбулася зустріч з Єврокомісаром з питань зайнятості та соціальних прав Ніколасом Шмітом.

Раніше повідомлялося, що в Києві розглядають участь у саміті мерів європейських міст як можливість наголосити на необхідності посилення військової та гуманітарної допомоги Україні та її столиці. А також на необхідності підтримки європейських прагнень України, яка б’ється сьогодні не тільки за свою державу, а й за демократію та безпеку в усій Європі.

09.05.2024За повідомленням пресслужби КМДА



Рівне-Ракурс №10 від 09.05.2024p. 
На головну сторінку