№1170 від 17.05.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
У силіконових форм багато переваг, а головне – випічка з них сама «вистрибує». Звісно, якщо правильно за формою доглядати. Тож: як її вибрати, змащувати чи ні, як і чим мити?
Перед першим використанням силіконової форми для випікання треба її ретельно вимити нейтральним миючим засобом з використанням м’якої губки. Після цього її слід змастити вершковим маслом.
Надалі використовувати жири не потрібно. Достатньо просто нахилити форму набік.
У процесі приготування використовуйте лопатки, ножі та інші столові прибори з дерева, пластику або силікону. Не використовуйте гострі предмети: вони можуть пошкодити форму!
Ніколи не ставте силіконову форму на відкритий вогонь, безпосередньо на газову або електричну конфорку! Вона витримує перепад температури від –40 градусів до +240 градусів.
Перед тим, як викласти у форму тісто, поставте її на тверду основу – деко, решітку абощо. Наповнену форму переміщайте тільки на підставці.
Перед витягуванням випічки із силіконової форми дайте їй трохи охолонути, акуратно відігніть краї форми.
Якщо ви миєте форму для випічки в посудомийній машині, перед наступним випіканням її необхідно знову змастити маслом.
Мити силіконові форми краще у прохолодній воді, вивернувши назовні, щоб добре видалити всі залишки їжі.
17.05.2024 |
Рівне-Ракурс №10 від 17.05.2024p. На головну сторінку |