Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1170 від 17.05.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

На Рівненщині тестують е-посвідчення ветерана

Ветеранське посвідчення – у застосунку Дія. На Рівненщині тестують алгоритм генерації з єдиним реєстром. Про це йшлося під час наради з представниками Мінветеранів.

Серед учасників заходу – заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська, а також представники департаментів соцполітики та цифровізації.

«Після генерації персональних даних з єдиного державного реєстру в Дію, особа отримує можливість використосувати е-посвідчення як аналог документу, який виданий в паперовій формі. Його можна буде використати на території України для підтвердження відповідного статусу, отримання пільг та компенсацій. Така послуга вже знаходиться на прикінцевій стадії технічного тестування», – сказав заступник міністра Руслан Приходько.

Окрім того, під час наради обговорили організаційні питання створення структурних підрозділів з питань ветеранської політики та актуалізацію реєстрових даних осіб зі статусами даних у реєстрі.

«Державна ветеранська політика – це шана, повага та пам’ять. Результат – успішний перехід тисяч ветеранів від військового до цивільного життя, їх самореалізація та добробут їхніх родин. Оцифровані документи в смартфоні – це ще одна послуга безбар’єрності. Ветеран не повинен ходити за папірцями. Це ще один крок до належної підтримки та допомоги, а також реалізація прав», – резюмувала Людмила Шатковська.

17.05.2024



Рівне-Ракурс №10 від 17.05.2024p. 
На головну сторінку