Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1171 від 27.05.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Постачали канабіс та метадон засудженим

Постачали канабіс та метадон засудженим

Протиправну діяльність організованої групи викрили працівники управління боротьби з наркозлочинністю, слідчі слідчого управління поліції у взаємодії із працівниками ДУ «Городоцький виправний центр» ДКВСУ, за інформаційної підтримки відділу кримінального аналізу та процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Правоохоронці встановили, що організував і налагодив наркотрафік до виправного центру «смотрящий» 43-річний львів’янин.

До злочинної схеми залучив трьох засуджених і двох спільників на волі із чітким розподілом ролей для кожного. Так, 32-річний засуджений уродженець Волині та 39-річний житель Львова отримували розпорядження від організатора та робили «замовлення» двом львів’янам – 32-х та 35-ти років.

Останні службою доставки пересилали їх до Рівненської області, а отримував 37-річний засуджений волинянин. Він працював на одному із підприємств у Рівненському районі та щодня повертався до виправного центру із «посилками», які ретельно приховував. Наркотичні засоби передавав «смотрящому», а той розподіляв їх між учасниками організованої групи та іншими засудженими.

Поліцейські задокументували 9 фактів злочинної діяльності угрупування. Під час досудового розслідування слідчі із залученням бійців роти поліції особливого призначення провели ряд санкціонованих обшуків у камерах фігурантів: вилучили мобільні телефони, банківські картки та чорнові записи.

Слідчі повідомили організатору злочинної групи про підозру у вчиненні злочинів, передбачених: – ч. 2 ст. 255-1 (Встановлення або поширення злочинного впливу); – ч. 2,3 ст. 27 ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чи збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів).

Чотирьом виконавцям повідомили про підозру за ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 307 КК України та ще одному спільнику за ч. 2 ст. 307 КК України.

Слідчі закінчили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження на розгляд суду.

27.05.2024



Рівне-Ракурс №10 від 27.05.2024p. 
На головну сторінку