Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1173 від 09.06.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Чому слід їсти полуницю щодня?

Чому слід їсти полуницю щодня?

А ви як часто їсте полуницю? А чи знаєте, що вона дуже корисна, особливо для жінок...

Полуниця покращує пам’ять. Результати досліджень доводять, що полуниця має властивість уповільнювати старіння мозку та покращувати пам’ять. А це нікому не завадить!

Полуниця покращує зір. Щоденне вживання полуниці – чудова профілактика та помічник у лікуванні багатьох очних захворювань: макулярної дегенерації сітківки ока, катаракти, сухості очей, прогресуючої сліпоти, а також інших проблем.

Полуниця багата на антиоксиданти, а це запорука молодості та профілактика захворювань. Доведено, що щоденне вживання полуниці підвищує опірність організму до вільних радикалів. Найбільше антиоксидантів міститься у полуниці темного, бордового кольору. Світлі ягоди краще залишити на варення. Чим темніші ягоди, тим корисніші.

Протиракова дія. Полуниця містить унікальну речовину – елагову кислоту, яка має властивість зупиняти мутацію ракових клітин,пригнічувати пухлинні процеси, протизапальний ефект, позитивно впливає на кровотворні процеси, а також зміцнює імунітет.

Високий вміст вітаміну С. А він допомагає організму синтезувати колаген, що є основою м’язів, кісток, хрящів, судин, шкіри та всіх тканин організму. Вітамін С є антистресовим вітаміном, сприяє утворенню імунних клітин, сприяє зниженню “поганого” холестерину та багато іншого. У жмені полуниць міститься більше вітаміну С, ніж в одному апельсині. До речі, при заморожуванні полуниця зберігає практично всю кількість вітаміну С.

Корисна для фігури. Полуниця низькокалорійна, містить лише 33 кілокалорії. А також вона містить речовини, які сприяють спалюванню жирів. За деякими даними, ефективність дієти підвищується на 24 %, якщо щодня їсти полуницю.

Полуниця нормалізує рівень цукру, зміцнює серце і рекомендована майбутнім мамам. Тому рекомендовано їсти полуницю людям, у яких високий ризик захворювання на діабет. Вона сприяє нормалізації кров’яного тиску, а також запобігає застою рідини, який призводить до набряків. Пригнічує запальні процеси і певні біохімічні реакції, пов’язані з проявом алергії. Також полуницю рекомендовано їсти майбутнім мамам. Дослідження показують, що якщо жінка вживала полуницю під час вагітності, ризик розвитку алергії на неї у дитини буде мінімальним.

09.06.2024



Рівне-Ракурс №10 від 09.06.2024p. 
На головну сторінку