Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №302 від 25.07.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Боротьба за права

Увага - всеукраїнське цькування водіїв!

Увага - всеукраїнське цькування водіїв!

Спільний наказ Мінтрансзв’язку та МВС України зробить нелегальний бізнес у сфері перевезнь вигіднішим

Сьогодні на перехресті вулиць Степана Бандери та Севастопольської пройде акція - страйкування водіїв-перевізників і таксистів Рівненської області. Зазначу, що це подія загальномасштабна, адже страйк відбудеться в усіх обласних центрах України. На звичний порядок роботи перевізників, як запевнив Сергій ОВЧІННІКОВ, голова правління громадської організації “Спілка водіїв”, вона поки що не вплине.

[грузчик]

“Яблуком розбрату” місцевих автомобілістів, які працюють у сфері надання послуг перевезення, та владою став спільний наказ Мінтрансзв’язку та МВС України №450/167 від 25 травня 2007 року “Про основні вимоги щодо забезпечення безпеки перевезень при здійсненні нерегулярних пасажирських перевезень та порядок узгодження їх виконання”. Він набуває чинності з 1 серпня. Але, як висловився пан Сергій, перевізники мають надію, що цей наказ відмінять. Оскільки юристи “Спілки водіїв” вже подали відповідний адміністративний позов до Господарського суду м.Києва.

Основна вимога нового наказу - узгодження виконання нерегулярних пасажирських перевезень з Державтоінспекцією та територіальним управлінням Головавтотрансінспекції. Але ж отримання цього документу триватиме два дні! Про які перевезення може йти мова?

Розповідає пан Овчінніков: “Я розумію, що наказ спрямовувався проти зменшення ДТП на наших дорогах у зв’язку з поїздками неліцензованих автоперевізників, на боротьбу з цим нелегальним бізнесом. Та в той же час він фактично блокує роботу законних працівників цієї сфери. Скажу більше, що, з юридичної точки зору, наказ - це підзаконний акт, а в законах, які регулюють здійснення нерегулярних перевезень, ні слова немає про узгодження”.

Цю акцію протесту перевізників активно підтримують рівненські таксисти. Вони, в свою чергу, також хочуть донести до владних структур своє невдоволення проектом постанови Кабміну, відповідно до якого підвищується розмір плати за видачу ліцензій на здійснення автоперевізної діяльності терміном на п’ять років до 3400 гривень! Нагадаю, що нині ця сплата становить 340 гривень. Олег ПОЛІЩУК, керівник Рівненської обласної організації “Профспілка таксистів України” говорить: “З досвіду відомо, що ще можна вплинути на рішення законодавчих органів, коли проект не затверджений. Ось тому ми боремося фактично за право на існування. 3400 гривень - це просто нереальна сума для рівненських таксистів. Взагалі, як можна порівнювати у такому питанні, наприклад, Київ і Костопіль, чи Дубно і Львів. Це абсолютно різні рівні. Зараз Рівненщина - одна з перших областей, де такий високий відсоток (близько 40) отриманих законних ліцензій таксування. Ця ж постанова знову зробить нелегальний бізнес вигіднішим”.

25.07.2007Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 25.07.2007p. 
На головну сторінку