Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1173 від 09.06.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

У Радивилові запрацює комп’ютерний томограф для якісної діагностики та лікування пацієнтів

У Радивилові запрацює комп’ютерний томограф для якісної діагностики та лікування пацієнтів

У Радивилівській центральній міській лікарні, що на Рівненщині, завершено інсталяцію сучасного комп’ютерного томографа – GE Healthcare Optima CT 520. Медобладнання придбали у рамках одного зі спільних проєктів Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку.

Протягом 2023 року медична допомога у медзакладі надавалася 36 тисячам жителів територіальних громад, понад 6 тисяч із них пролікували у стаціонарних умовах. 1400 пацієнтів потребували обстеження на комп’ютерному томографі, для цього їх доводилося транспортувати до інших медичних закладів.

На сьогодні Радивилівська центральна міська лікарня уклала договори з НСЗУ за 19 пакетами медичних послуг, серед яких: первинна медична допомога; хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах; медична допомога під час пологів; мамографія; гістероскопія; цистоскопія; мобільна паліативна медична допомога; профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах; колоноскопія тощо. Надання медичних послуг у межах цих пакетів потребує якісної діагностики на комп’ютерному томографі.

Завдяки появі сучасного КТ у лікарні надаватимуть більше медичних послуг із застосуванням найновітнішої методики діагностування. Лікарі зможуть оперативно і безпечно діагностувати патологічні стани, проводити диференційну діагностику, визначитись із подальшою тактикою лікування пацієнтів.

Наразі комп’ютерний томограф вже змонтовано в лікарні, а медичний персонал проходить кваліфіковане навчання для подальшої роботи з обладнанням. Лікарня подасть пакет необхідних документів до Державної інспекції ядерного регулювання України. Після надання відповідного дозволу на право експлуатації КТ апарат почне свою повноцінну роботу.

Нагадаємо, нещодавно на Рівненщині змонтували ще один КТ у Зарічненській багатопрофільній лікарні.

09.06.2024



Рівне-Ракурс №10 від 09.06.2024p. 
На головну сторінку