Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1173 від 09.06.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Культура

У Рівному стартував фестиваль, пов’язаний з історією та мистецьким життям міста

У Рівному стартував фестиваль, пов’язаний з історією та мистецьким життям міста

Проєкт «Рівненські класичні резиденції» цьогоріч відбувається вже вдруге. Триватиме він до 20 червня.

«Фестиваль покликаний відродити європейські музичні традиції міста. «Рівненські класичні резиденції» об’єднають не лише музикантів, а й тих, хто популяризує локальну історію та культуру Рівного – краєзнавців, фотомитців, художників, діячів культури та креативних індустрій», – розповідає начальниця управління культури і туризму облдержадміністрації Любов Романюк, яка разом із заступником голови Рівненської ОДА Ігорем Павленком взяли участь в урочистому відкритті.

Програма фестивалю включатиме 8 ексклюзивних імпрез, семінар та майстер-клас столичного піаніста Ігоря Рябова, а також дві арт-події, спрямовані на підтримку музеїв та культурної спадщини України і Рівного зокрема. Одна з імпрез відбудеться в межах Рівненського міжнародного кінофестивалю «Місто мрії».

У концертах фестивалю візьмуть участь провідні українські солісти та колективи з України та Польщі. Серед учасників – артисти Рівненської обласної філармонії, юні вихованці мистецьких навчальних закладів Рівного, танцюристи Рівненського центру вуличних культур.

Стартував цьогорічний фестиваль концертом «Діти-таланти» учнів музичних шкіл Рівного спільно з академічним камерним оркестром обласної філармонії.

Цього ж дня відбулися ще дві мистецькі імпрези: виставка графічної новели «Щоденник війни. Марісель і Панна Кота рятують культурну спадщину», а також хореографічні батли «DANCE-CLASSIC» в рамках спільного проєкту обласної філармонії та громадської організації «Рівненський центр вуличних культур».

09.06.2024



Рівне-Ракурс №10 від 09.06.2024p. 
На головну сторінку