Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1174 від 14.06.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Легкий спосіб позбутися зморшок

Легкий спосіб позбутися зморшок

Одна з найвідоміших домашніх масок для краси та молодості шкіри – гліцеринова маска молодості. Роблять її на основі гліцерину, найкращого зволожувача, та вітаміну Е, антиоксиданту. Вітамін Е ще називають «вітаміном краси», оскільки він має виражену антиоксидантну дію. Він захищає шкіру від впливу вільних радикалів – причини передчасного старіння шкіри. Вітамін Е покращує вироблення клітинами колагену та еластину, які відповідають за пружність шкіри та її зволоженість.

Для молодості та краси шкіри вітамін Е важливо використовувати й у складі промислових та домашніх косметичних засобів, і у вигляді добавок для внутрішнього застосування. Олійний розчин вітаміну можна використовувати в масках для волосся.

Гліцерин – ефективний зволожувач шкіри. Це компонент рослинного походження, який виробляють із пальмової або кокосової олії шляхом гідролізу. Це прозора рідина в’язкої консистенції, яка затримує вологу в епідермісі, допомагаючи підтримувати оптимальний рівень зволоженості шкіри.

Гліцерин та вітамін Е називають «маскою молодості», оскільки маска інтенсивно зволожує шкіру, уповільнює процес старіння клітин, покращує тканинне дихання, перешкоджає ранньому старінню шкіри та появі вікової пігментації.

Для приготування маски візьмемо:

0,5 ч. л. олійного розчину вітаміну Е;

1 ч. л. рідкого меду;

1 ч. л. гліцерину;

1 ст. л. води.

Відміряємо необхідну кількість вітаміну Е. Якщо ви купили вітамін у капсулах, то просто проколіть оболонку і видавіть олійну рідину.

Спочатку змішуємо воду та гліцерин, потім додаємо мед, перемішуємо, а потім додаємо вітамін. Вітамін вливаємо буквально по краплях, добре перемішуючи.

Отриманий склад одразу наносимо на шкіру. За бажанням, дію «маски молодості» можна посилити, для чого додаємо ефірні олії з антиоксидантною дією (ефірну олію троянди чи ванілі). До того ж, вони ще дуже приємно пахнуть.

Маску наносимо на обличчя на 15 хвилин. Можна наносити її навіть у куточки очей для профілактики появи «гусячих лапок». Можна також зробити нічну СПА-процедуру: робимо маску, потім змиваємо її, вологими пальцями робимо легкий масаж обличчя з олією авокадо. Залишки олії промокаємо за допомогою серветки. Вранці вмиваємося з пінкою для обличчя, щоб повністю змити олію.

Гліцеринова маска молодості має виражену антиоксидантну дію. Після регулярних масок шкіра виглядатиме помітно помолоділою і посвіжілою.

14.06.2024



Рівне-Ракурс №10 від 14.06.2024p. 
На головну сторінку