Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1174 від 14.06.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Фрукти та овочі, які корисні для вашого серця

Фрукти та овочі, які корисні для вашого серця

Багато літніх продуктів багаті вітамінами, мінералами і клітковиною, які допомагають знижувати кров’яний тиск і підтримувати здоров’я серця. Дієтологи виділили фрукти й овочі, які особливо корисні в літній період.

Лікарі зазначають, що різноманітне споживання фруктів і овочів максимізує їхній позитивний вплив на здоров’я серця, забезпечуючи організм комплексом антиоксидантів. У літній сезон ці продукти зазвичай свіжіші, містять більше поживних речовин і коштують дешевше.

Помідори багаті на калій і вітамін С, корисні для серця. Також вони містять фолієву кислоту, яка допомагає регулювати рівень гомоцистеїну в крові, амінокислоти, пов’язаної з ризиком серцево-судинних захворювань. Ба більше, дослідження засвідчили, що лікопін, антиоксидант, що міститься в томатах, знижує ризик інсульту і серцевих захворювань.

Персики багаті калієм, вітаміном С і клітковиною. Ці поживні речовини допомагають покращувати рівень холестерину, знижувати кров’яний тиск і захищати від серцевих захворювань.

Абрикоси містять антиоксиданти, які допомагають захищати від ішемічної хвороби серця.

Кавун містить калій, клітковину і лікопін, той самий антиоксидант, що і в помідорах. Дослідження пов’язують лікопін із поліпшенням контролю артеріального тиску та профілактикою серцево-судинних захворювань. Інші дослідження показують, що L-цитрулін, амінокислота, що міститься в кавуні, може знижувати кров’яний тиск і жорсткість артерій.

Цукіні є хорошим джерелом калію, важливого мінералу для регулювання артеріального тиску та зниження ризику інсульту й серцевих захворювань.

14.06.2024



Рівне-Ракурс №10 від 14.06.2024p. 
На головну сторінку