Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1175 від 24.06.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Чому влітку не можна заправляти під зав’язку паливний бак і каністри?

Чому влітку не можна заправляти під зав’язку паливний бак і каністри?

Літо – час подорожей і далеких поїздок, але також і час, коли слід бути особливо уважним до свого автомобіля. Одним із важливих аспектів безпеки є правильна заправка паливом. У спекотну погоду заправка автомобіля до повного бака може становити небезпеку, про яку багато водіїв навіть не підозрюють.

У літні місяці, особливо в червні, липні та серпні, температура повітря може значно підвищитися. Це призводить до розширення палива в баку. Якщо бак заправлений вщерть, у бензину або дизельного палива, що розширюється, не буде достатньо місця, що може спричинити його перелив через горловину.

Переповнений бак у спеку створює ризик загоряння. Паливо, що витікає з горловини, може спалахнути від іскри або високої температури двигуна, що призведе до серйозної небезпеки для водія і оточуючих.

Щоб уникнути таких ситуацій, експерти рекомендують заправляти бак не більше ніж на 50 % у спекотні дні. Це забезпечить достатньо простору для розширення палива і знизить ризик виникнення небезпечних ситуацій.

Будьте пильними і пам’ята­йте про це просте, але важливе правило. Заправка машини влітку вимагає особливого підходу, і знання цього може допомогти уникнути неприємностей і зберегти безпеку на дорогах.

24.06.2024



Рівне-Ракурс №10 від 24.06.2024p. 
На головну сторінку