Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1178 від 12.07.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Ванілін проти комарів

Ванілін проти комарів

Комарі – справжнє лихо для багатьох дачників і любителів відпочинку на природі. Адже ці комахи не тільки доставляють масу незручностей своїми укусами, а й можуть бути переносниками серйозних захворювань. Тому так важливо знайти дієві та безпечні способи захисту.

Одним із таких ефективних засобів є ванілін. Це натуральна запашна речовина, яку активно використовують як репелент проти комах-кровососів.

Як діє ванілін на комарів?

Ванілін має сильний запах, який відлякує комарів. Цей аромат маскує людські запахи, які є основним фактором, що приваблює комарів під час пошуку джерела крові.

Крім того, молекули ваніліну подразнюють рецептори комах, що змушує їх уникати близькості з цим запахом. Тому комарі просто облітають ділянки, де відчувають присутність ваніліну.

Способи застосування ваніліну

Ванілін можна використовувати як натуральний репелент проти комарів кількома способами:

нанесення на шкіру – розведіть ванілін з будь-якою рослинною олією (мигдальною, кокосовою, оливковою) у пропорції 1:10 і наносьте суміш на відкриті ділянки шкіри;

додавання у свічки або лампи-фумігатори – капніть 5-10 крапель ванільного екстракту до складу свічок або рідини для ламп проти комарів;

розпилення в повітрі – Розпорошіть ароматизатор з ваніліном у місцях відпочинку для створення захисного бар’єра;

використання в якості мазей і кремів – додайте ванілін до складу ваших улюблених засобів від укусів комарів.

Важливо пам’ятати, що ванілін – тільки натуральний репелент, і не має такого потужного ефекту, як хімічні інсектициди. Тому його краще застосовувати в комплексі з іншими методами боротьби з комарами.

12.07.2024



Рівне-Ракурс №10 від 12.07.2024p. 
На головну сторінку