№1180 від 26.07.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Часник здатний змінити смак будь-якої страви. Не варто від нього відмовлятися через сильний запах, треба просто запам’ятати кілька простих правил його правильного приготування.
Якщо за рецептом часник потрібно обсмажити, то робити це треба не більше 30-45 секунд. Інакше він може підгоріти і стати гірким.
Для більш явного часникового запаху зубці треба пропустити через прес, для менш вираженого аромату їх краще нарізати. А для ледь відчутної присутності часнику в страві додають цілі зубки або намащують часником тарілку.
Не у всіх виходить посікти часник дрібно-дрібно, зате його легко натерти. Робити це треба прямо над стравою, куди додається часник, щоб не втратити ароматний сік. Або розплющити зубець ножем об дошку і нарізати.
Один з недоліків страв із часником – це сильний запах і липкий сік на руках. Найпростіший спосіб позбутися від усього й одразу – протерти руки лимонною шкіркою.
Теоретично у свіжого часнику немає терміну придатності. Проте максимум аромату і смаку зберігається в ньому протягом двох місяців. Якщо ж головку вже розламали, то її потрібно використовувати протягом 10 днів.
Зберігати часник краще в прохолодному і сухому місці, але не в холодильнику, інакше він втратить свій аромат.
26.07.2024 |
Рівне-Ракурс №10 від 26.07.2024p. На головну сторінку |