Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1181 від 01.08.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

У Рівному продовжують роботу над стратегією розвитку громади

У Рівному продовжують роботу над стратегією розвитку громади

29 липня відбулося друге засідання стратегічного комітету із розробки Стратегії розвитку Рівненської МТГ до 2028 року.

У форматі онлайн члени комітету обговорили та затвердили напрямки тематичних робочих груп, їх склад і координаторів. Також обговорили план роботи цих груп та проведення анкетування жителів громади.

– Стратегічним комітетом сформовано потужні робочі групи, до них долучені активні жителі нашої громади, які мають думки щодо стратегічного розвитку міста. Адже усі вони своєю діяльністю – у бізнесі, громадському секторі, керуючи різноманітними установами й організаціями – вже роблять значний внесок у розвиток громади, – розповідає секретар Рівненської міської ради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян. – Також комітетом визначено напрямки, які маємо описати в нашій стратегії.

Напрацьовуватимемо стратегічне бачення і щодо безпеки в нашій громаді, розвитку освіти, міжнародного співробітництва, енергоефективності, культури, просторового розвитку, здоров’я, соціальної та ветеранської політики.

Нагадаємо, що потреба в оновленні стратегічного документу викликана, передусім, новими реаліями життя в період воєнного стану.

Нині громаді потрібне нове стратегічне бачення щодо переорієнтування економіки, наповнення бюджету громади, підтримки жителів, бізнесу, щодо забезпечення Сил оборони України, надання підтримки сім’ям військовослужбовців.

Розробка стратегії розвитку Рівненської МТГ до 2028 року відбувається спільно з експертами проєкту Ради Європи «Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь під час війни та в післявоєнний період» – завдяки цьому партнерству не витрачаються кошти із бюджету громади для залучення експертів.

01.08.2024За повідомленням пресслужби РМР



Рівне-Ракурс №10 від 01.08.2024p. 
На головну сторінку