Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1182 від 08.08.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як очистити білу підошву кросівок?

Як очистити білу підошву кросівок?

Сода

Розчин соди стане порятунком взуття, якщо під рукою немає професійного очищувача. Розведіть столову ложку соди з водою до кашки. Далі втираємо її у місця, які потрібно очистити, і залишаємо на півгодини. Змиваємо порошок із взуття та залишаємо сушитися.

Обережніше з використанням соди на кольоровому або чорному взутті з білою підошвою та з взуттям із тканинних матеріалів – якщо порошок потрапить на темну тканину, може залишитися білий наліт, який обов’язково потрібно змити, інакше залишаться неприємні розводи.

Ацетон

Засіб чудово впорається з плямами від трави та нафтопродуктів на підошві. Якщо використовуватимете чистий ацетон, перевірте на невеликій ділянці підошви – може піти хімічна реакція, яка зіпсує річ. Після обробки взуття ацетоном обов’язково промийте взуття водою. Також варто використовувати засоби захисту для рук та дихальних шляхів – пари ацетону дуже токсичні.

Ластик

Якщо забруднення не надто складне, можна спробувати очистити підошву простою канцелярською гумкою. Важливий момент – чим світліша підошва, тим світлішою має бути гумка. Навіть жовта гумка не підійде для очищення білої підошви, ви можете отримати кольорові смуги, навіть якщо забруднення зникне.

08.08.2024



Рівне-Ракурс №10 від 08.08.2024p. 
На головну сторінку