Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1182 від 08.08.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Хабар за виділення в оренду земельної ділянки: посадовцю та спільникам повідомлено про підозру

Хабар за виділення в оренду земельної ділянки: посадовцю та спільникам повідомлено про підозру

Задокументували злочинну діяльність групи осіб працівники СБУ регіону спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Жителька Рівненського району мала на меті взяти в оренду на території однієї з громад земельну ділянку для здійснення підприємницької діяльності. За допомогою та, зокрема й консультацією, звернулась до адвоката, 59-річного рівнянина.

Останній запевнив, що має уповноважену особу, яка зможе вплинути на керівника громади. Відтак, 48-річний житель обласного центру – працівник держустанови, якого залучили до «справи», домовився із посадовцем, 41-річним жителем Рівненського району, про прийняття позитивного рішення на користь майбутньої орендодавиці. Однак, ціна «послуг» становила понад 10 000 доларів США.

Жінка виконала всі вимоги та у червні частинами передала перші два «транші». Під час передачі третього – п’яти тисяч доларів США їх затримали правоохоронці.

Слідчі слідчого управління за процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури усім трьом фігурантам злочинної групи повідомили про підозру: 59-річному адвокату у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України (сприяння у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою); 48-річному спільнику – за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом, вчинене за попередньою змовою групою осіб); 41-річному посадовцю – за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Крім того, усім учасникам групи обрано запобіжні заходи у виді цілодобового домашнього арешту: клопотання слідчого суд задовольнив частково.

Під час обшуків у фігурантів поліцейські виявили та вилучили чорнові записи, мобільні телефони та гроші.

Крім того, відповідно до ухвали Рівненського міського суду керівника громади на час слідства відсторонено від виконання повноважень.

08.08.2024Сторінку підготовлено за матеріалами Відділу комунікації поліції Рівненської області



Рівне-Ракурс №10 від 08.08.2024p. 
На головну сторінку