Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1183 від 15.08.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

«Сарненська звитяга» – адаптаційний захід на Рівненщині

«Сарненська звитяга» – адаптаційний захід на Рівненщині

У центрі Сарн в неділю було багато людей, серед них – ветерани війни, мешканці громади. Саме для ветеранів та їхніх родин організували цей захід під назвою «Сарненська звитяга», мета якого – допомогти адаптуватись захисникам, які повернулися з фронту, до цивільного життя.

Під час заходу діяли тематичні локації, де можна було отримати різноманітну інформацію щодо соціально-правової підтримки, ветеранського спорту. До речі, в цей день також відбулися змагання з єдиноборств серед ветеранів.

Ветерани отримали консультації спеціалістів про перспективи працевлаштування, розвитку бізнесу. Для прикладу, про цілком реальні можливості створення власного бізнесу, розповіли про успішні бізнес-проєкти, реалізовані нашими земляками. Присутні могли дізнатися про програми реабілітації та фізичного відновлення у громадах Сарненщини та Рівненської області загалом.

Зворушливий момент був під час заходу – прийшли у центр Сарн і дружини, чиї чоловіки загинули на війні. Вони – учасниці всеукраїнського художнього проєкту «Тисячі історій кохання». Тож представили сарненчанам півтори сотні своїх картин.

Про важливість заходу свідчить й те, що в «Сарненській звитязі» взяли участь заступниця міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Руслана Величко, заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська, народний депутат України Сергій Євтушок, виконуюча обов’язки керівника Сарненської РВА Любов Мацигон, голови РДА, громад, представники підприємств, установ та організацій Сарненського району.

– Захід «Сарненська звитяга» – це вже другий адаптаційний захід на Рівненщині для ветеранів та членів їхніх родин. Нагадаю, першою була «Дубенська сила». Наступним заходом буде – «Вараський гарт». Продовжуємо на Рівненщині підтримувати і соціалізовувати ветеранів. Це один з пріоритетних напрямів в роботі, – прокоментував ініціатор проєкту, начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

Важливою частиною заходу став благодійний збір коштів на потреби місцевого батальйону тероборони, який зараз виконує бойові завдання на передовій – загалом вдалося зібрати 426 304 грн.

15.08.2024Тетяна ПАНЧУК



Рівне-Ракурс №10 від 15.08.2024p. 
На головну сторінку