Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1183 від 15.08.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Олександр Коваль: «Підтримувати регіони, що страждають від війни – наш обов’язок»

Олександр Коваль: «Підтримувати регіони, що страждають від війни – наш обов’язок»

Кочубеївська громада була першою в Херсонській області, яку 28 березня 2022 року було звільнено від ворога. Після російської окупації та бойових дій тут було пошкоджено та зруйновано чимало будинків. Рівненщина взяла шефство над Кочубеївською громадою. І відтоді щодня тут працювали волонтери, які їхали з різних районів Рівненщини – міняли дахи, ремонтували будинки та підсобні приміщення. Допомагали місцевим жителям, щоб повернулись до нормального життя. Шефство триває й досі.

– За понад рік Рівненщина на виконання відновлювальних робіт перерахувала 8,4 млн грн. За ці гроші завершили відновлення 178 житлових будинків: 82 – с. Орлове; 72 – с. Заградівка; 24 – с. Кочубеївка. Роботи тривають в рамках президентської ініціативи «Пліч-о-пліч». Наразі готуємося до реалізації другої черги проєкту. Для цього вже обстежили 296 житлових будинків та 3 об’єкти соціальної інфраструктури. Підтримувати регіони, що страждають від війни, наш обов’язок, – прокоментував Олександр Коваль, начальник Рівненської обласної військової адміністрації.

А нещодавно на Рівненщину приїхали 32 дітей з Кочубеївської громади – на відпочинок та оздоровлення. Це, переважно, діти учасників бойових дій, а також з багатодітних та неповних родин. Упродовж двох тижнів вони перебуватимуть в одному з дитячих оздоровчих закладів у Дубенському районі. На юних гостей чекатимуть мандрівки, екскурсії, спортивні змагання, майстер-класи, а також заняття з психологами в ігровому форматі. Людмила Костюк – начальниця Кочубеївської сільської військової адміністрації: «Надійшло запрошення від Рівненської ОДА оздоровити наших діток, щоб трохи відволіклися. Це, переважно, діти учасників бойових дій. Я особисто приїхала, аби подякувати Рівненщині вже на їхній землі – за ту допомогу, яку вони надають Кочубеївській громаді».

До речі, Рівненщина продовжує приймати людей, наших співвітчизників, які постраждали внаслідок війни. Уже десятий евакуаційний потяг прибув у Рівне з Донеччини, ще 114 людей знайшли у нас допомогу і прихисток. Серед евакуйованих – 21 дитина, 10 – особи з інвалідністю. Після прибуття вони отримали першу допомогу. Розмістять вимушених переселенців у громадах Рівненського та Сарненського районів. У попередніх дев’яти евакуаційних потягах в область приїхали 320 людей.

15.08.2024



Рівне-Ракурс №10 від 15.08.2024p. 
На головну сторінку