Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1185 від 29.08.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як вибрати найсолодшу, найсоковитішу і найстиглішу диню?

Як вибрати найсолодшу, найсоковитішу і найстиглішу диню?

Є безліч способів визначення зрілості та насолоди динь, але не всі вони дійсно працюють.

Щоб не розчаруватися при дегустації, важливо пам’ятати головний принцип вибору помаранчевих плодів, який застосовується як до будь-якого сорту.

Багато хто знає, що хвостик у стиглої дині має бути сухим, а звук при ударі – глухим. Але найголовніше, диня має бути важкою.

Найкращий спосіб визначити зрілу диню

Зважте кілька плодів однакового розміру. Той, який виявиться важчим, буде найсолодшим та найсоковитішим.

Так що з часом ви навчитеся визначати зрілі дині без ваги.

Також переконайтеся, що на шкірці немає вм’ятин і порізів, оскільки це може призвести до проникнення бактерій та грибків, і м’якуш у цих місцях буде віддавати цвіллю.

А як не отруїтися динею?

Головна рекомендація фахівців очевидна: не купувати баштанних біля доріг та в інших непристосованих для цього місцях, не соромитися просити продавця пред’явити документи, що підтверджують безпеку товару.

Не варто згризати м’якуш до самої кірки – саме там накопичується найбільше нітратів.

Навіть гарну диню краще їсти потроху, особливо дітям. Дошкільнику достатньо одного шматочка на день, школяру – двох.

29.08.2024



Рівне-Ракурс №10 від 29.08.2024p. 
На головну сторінку