Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1185 від 29.08.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

На Рівненщині провели зустріч із близькими військовополонених та зниклих безвісти захисників

На Рівненщині провели зустріч із близькими військовополонених та зниклих безвісти захисників

Десятки родин військовополонених та зниклих безвісти прийшли на зустріч, аби почути відповіді на свої питання. Це був не перший такий захід, але один з найбільших за кількістю учасників.

Зустріч у Рівному організували з ініціативи начальника Рівненської ОВА Олександра Коваля. Серед присутніх – керівництво обласної адміністрації, представники військових, в тому числі ТЦК СП, поліції, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, обласної організації Червоного Хреста, центру зайнятості, інших структур.

«У кожної присутньої у залі людини – свій біль. Тому ми намагаємося зробити такі зустрічі максимально конструктивними та продуктивними, щоб знайти ваших близьких. Тому і зібрали усіх причетних, хто відповідальний за взаємодію та допомогу у пошуку. Завжди готові комунікувати з родинами, повідомляти актуальну інформацію та чути інші проблеми», – звернувся до присутніх перший заступник голови ОДА Сергій Подолін, який був модератором заходу.

Під час зустрічі присутнім розповіли про заходи, які вживають на Рівненщині для пошуку безвісти зниклих військових, про діяльність органів влади, про алгоритми дій після отримання повідомлення, якщо рідний зник безвісти чи у полоні.

Так, вже у жовтні запрацюють служби супроводу в інтересах соціальної підтримки захисників та членів їхніх родин. Працюватимуть вони у всіх військових частинах. Займатимуться не лише діючими військовослужбовцями, але й членами родин загиблих, зниклих безвісти та полонених.

Вже майже три місяці на Рівненщині працює Центр із розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Він функціонує для прийому громадян та вирішення проблемних питань. За час роботи працівники Центру проконсультували більше 100 родин. Усім, хто потребував, була надана допомога у встановленні комунікації із слідчими в інших областях та з військовими частинами. Прийом громадян представники Центру здійснюють щоп’ятниці з 9 до 13 години у приміщенні ГУ Нацполіції в Рівненській області (вул. Хвильового, 2). Телефон гарячої лінії – (097) 6149859.

Також, за допомогою у розшуку безвісти зниклого, можна звертатися до регіонального представника Управління з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин у Рівному Людмили Кучер: м.Рівне, вулиця Петра Могили, 41, каб. 36, (068) 0604665.

Присутніх вкотре закликали не розміщувати світлини рідних у соцмережах заради пошуку. Адже більшість таких груп є шахрайськими, тому порятунок життя військового може лише ускладнитися.

Під час зустрічі громадяни, чиї рідні у полоні чи зниклі безвісти за особливих обставин, мали змогу поставити питання та озвучити свої проблеми. Працівники ОДА зібрали звернення. На них підготують відповіді, або передадуть відповідним службам.

Такі зустрічі на Рівненщині будуть постійними, не рідше одного разу на місяць.

29.08.2024



Рівне-Ракурс №10 від 29.08.2024p. 
На головну сторінку