Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1185 від 29.08.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

50 агровиробників Рівненщини експортують продукцію за кордон

50 агровиробників Рівненщини експортують продукцію за кордон

Торік експорт аграрної продукції Рівненщини становив 267 млн доларів. Більше 70 % експорту припадає на країни Євросоюзу. Так, на даний час вже 50 агровиробників області постачають товари за кордон.

Про це йшлося під час семінару щодо розвитку експортного потенціалу місцевих с/г підприємств, що відбувся у Рівному.

«Попри виклики, спричинені війною, аграрії Рівненщини продовжують розвиватись та нарощувати виробництво й експорт продукції. В тому числі, завдяки державним програмам підтримки. Лише цього року в межах програми «5-7-9%» сільгоспвиробники залучили кредитів на 454 млн грн. Рентабельності агросектору додало й підвищення закупівельних цін. Це дасть змогу модернізуватись, а також впровадити енергоефективні рішення», – сказав заступник голови Рівненської ОДА Олександр Кохан.

Під час семінару підприємців ознайомили із порядком видачі ліцензій на експорт с/г продукції, митним оформленням, фінансовими інструментами для виробників й вимогами щодо транзиту та фітосанітарного контролю.

«Регулярно проводимо подібні зустрічі з аграріями Рівненщини для налагодження ефективної співпраці між владою та бізнесом. Продовольча безпека області та України – це наше спільне завдання», – зазначила директорка Департаменту агропромислового розвитку ОДА Надія Переходько.

Захід організовали Рівненська обласна військова адміністрація спільно з Програмою розвитку ООН в Україні у рамках проєкту «Підтримка інклюзивного економічного розвитку в Україні шляхом поєднання просування експорту з регіональним розвитком та Цілями сталого розвитку», який фінансується урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

29.08.2024



Рівне-Ракурс №10 від 29.08.2024p. 
На головну сторінку