Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1186 від 05.09.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Виходь на світло

З метою забезпечення зростання кількості осіб, охоплених соціальним страхуванням, не менше ніж на 3 відсотки, з урахуванням Національного плану зниження рівня незадекларованої праці на 2024 рік, планів заходів міжрегіональних управлінь щодо реалізації положень Національного плану на 2024 рік та для забезпечення належного виконання завдань, визначених Положенням про Державну службу України з питань праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.02.2015 № 96, Положення про Західне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці, затвердженого наказом Державної служби України з питань праці від 23.09.2022 № 169 та Положення про Управління інспекційної діяльності у Рівненській області Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, затвердженого начальником Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці 25.11.2022 Управлінням інспекційної діяльності у Рівненській області Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, починаючи з 19 серпня 2024 року розпочато проведення інформаційної кампанії «Виходь на світло!» відповідно до медіа плану та з використанням візуальних матеріалів.

Це черговий крок до формування у суспільства розуміння важливості оформлення трудових відносин. Кампанія спрямовується на працівників і роботодавців, які продовжують працювати, але при цьому уникають належного оформлення трудових відносин та сплати податків.

У рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло!» суб’єктам господарювання наголошують, що в умовах повномасштабної війни одним з головним чинників для перемоги є підтримка держави, яка всі свої можливості спрямовує на забезпечення Збройних Сил України. Сплата податків важлива як ніколи. Кожен, хто вважає себе українцем і громадянином нашої держави має розуміти, що задекларована праця – це шлях до вільної, незалежної, економічно сильної держави.

З метою підтримки суб’єктів господарювання в умовах воєнного стану та в рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло!», фахівці Управління інспекційної діяльності у Рівненській області інформують найманих працівників та суб’єктів господарювання про ризики нелегальної праці та як уникнути примусової праці.

Враховуючи наведене, сподіваємося на розуміння та співпрацю як з боку роботодавця так і збоку найманих працівників в подоланні такого ганебного явища, як незадекларована праця.

Заступник начальника відділу з питань праці

Управління інспекційної діяльності Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці

05.09.2024Юрій МОРОЗЮК



Рівне-Ракурс №10 від 05.09.2024p. 
На головну сторінку