Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1186 від 05.09.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

У День пам’яті захисників Кличко вшанував пам’ять героїв та взяв участь у відкритті меморіального монументу

У День пам’яті захисників Кличко вшанував пам’ять героїв та взяв участь у відкритті меморіального монументу

У День пам’яті захисників України на Лісовому кладовищі в Києві відкрили Меморіальний монумент загиблим воїнам. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко. Він також відвідав Меморіал полеглим захисникам на вул. Грушевського та вшанував пам’ять героїв.

«У День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, відкрили на Лісовому кладовищі Меморіальний монумент загиблим киянам – захисникам та захисницям. Він розміщений поруч з алеєю почесних поховань воїнів, які віддали свої життя за свободу і незалежність нашої держави. Головний елемент Меморіалу – козацький хрест, що символізує стійкість, вірність принципам та незламність», – повідомив Віталій Кличко.

Мер Києва зазначив, що на території Лісового кладовища поховані 1092 полеглих киян-воїнів. За його словами, такий Меморіал планується відкрити і на Берковецькому кладовищі, де поховані 738 воїнів.

Кличко нагадав і про інші локації, де кияни вшановують пам’ять захисників.

«Сьогодні люди несуть квіти на вулицю Трьохсвятительську – до Стіни Пам’яті воїнам, загиблим у російсько-українській війні (з 2014 року). А також до Меморіалу полеглим киянам-захисникам, який столиця відкрила 29 серпня 2021 року, у річницю Іловайської трагедії (на перехресті вулиці Грушевського та Петрівської алеї). Та на кладовища, де облаштовані алеї почесних поховань наших Героїв. Вічна пам’ять та шана полеглим захисникам української держави!» – наголосив Віталій Кличко.

05.09.2024За повідомленням пресслужби КМДА



Рівне-Ракурс №10 від 05.09.2024p. 
На головну сторінку