№1187 від 12.09.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Дині та кавуни люблять за їхній солодкий свіжий смак. Ці баштанні культури гарні самі по собі, проте їх цілком можна поєднувати з іншими продуктами – вийдуть оригінальні закуски.
Так, ці ягоди краще не вживати разом з білками. В іншому разі в шлунку почнеться активний процес бродіння. Річ у тім, пояснили фахівці, що кавуни й дині перетравлюються з однією швидкістю, а, наприклад, молоко або м’ясо – з іншою.
Після вживання білкової їжі краще почекати близько чотирьох годин, через цей час можна спокійно їсти баштанні. Якщо ж спочатку з’їсти кавун або диню, то білкові продукти можна вживати вже за пів години, зазначили лікарі.
В ідеалі – їсти ці ягоди як окремий перекус. У цьому разі інтервал між прийманнями їжі має бути не менше ніж півтори години.
12.09.2024 |
Рівне-Ракурс №10 від 12.09.2024p. На головну сторінку |