Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1191 від 10.10.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Позитивні практики впровадження політики психосоціальної підтримки на робочому місці

Товариство з обмеженою відповідальністю Кузнецовський хлібозавод у 2024 році впровадило політику психосоціальної підтримки на робочому місці і успішно реалізує систему заходів психосоціальної підтримки в себе на підприємстві, створюючи психологічно безпечне робоче середовище, де працівники відчувають, що можуть відкрито обговорювати першочергові потреби й проблеми ментального здоров’я зі своїми керівниками без остраху перед стигмою та осудом.

Ініціатором впровадження політики психосоціальної підтримки стала інженер з охорони праці Галина Ткач. Як фахівець у сфері безпеки праці вона розуміє, що війна – це фактор, який виникає поза роботою, але наслідки якої мають вплив на працездатність і продуктивність праці працівників підприємства. Директор ТзОВ Кузнецовського хлібозаводу Олег Ординат, як справжній лідер, підтримав ініціативу та при взаємодії з Управлінням інспекційної діяльності у Рівненській області Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, Галина Ткач спланувала систему заходів для гармонійного емоційно-психологічного настрою колективу. Головна ціль, яку поставлено на підприємстві – це формування психологічно безпечного середовища, де принципи конфіденційності й відсутність стигми, дискримінації навколо психічних і фізичних проблем мають пріоритетне значення.

Керівництво розвиває такі показники в колективі як згуртованість та організованість, єдність офіційної і неофіційної сфер спілкування, життєстверджуючий настрій. Для цього у ТзОВ Кузнецовського хлібозаводу активно впроваджується взаємодопомога на робочому місці, програма наставництва нових працівників, підтримується командний дух, і планування спільного відпочинку: корпоративні заходи, театралізовані привітання з днем народження з врученням іменнику квітів і матеріального заохочення. Керівництво підприємства цінує кожного працівника і всіляко залучає до співпраці і реалізації нових ідей. Так, переслідуючи спільні інтереси, кожному надано можливість внесення пропозицій щодо рецептур продукції, які після проходження відповідного контролю тестуються. Пропозиції, які подобаються покупцям і втілюються в життя стимулюються грошовою винагородою.

На думку керівництва, такі інтервенції безпосередньо впливають на результати роботи, встановлюють чіткі орієнтири в діяльності кожного працівника, стабілізують самопочуття, налаштовують на діловий лад, захищають від емоційного перепаду.

В умовах сьогодення взаємоповага, підтримка, узгоджена взаємодія та товариські довірливі стосунки, позитивний настрій на злагоджену роботу дають високий результат в трудовій діяльності колективу та загальному психосоціальному добробуту кожного працівника.

10.10.2024Мирослава Мануйлик, завідувач сектору психосоціальної підтримки Управління інспекційної діяльності у Рівненській області Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці



Рівне-Ракурс №10 від 10.10.2024p. 
На головну сторінку