Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1192 від 17.10.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як правильно загорнути продукти у фольгу?

Як правильно загорнути продукти у фольгу?

При використанні фольги для зберігання або приготування продуктів, виникає питання: яка сторона фольги повинна бути всередині, а яка – зовні? Блискуча чи матова? Давайте розберемося, як правильно використовувати фольгу?

Чому фольга має дві сторони?

Алюмінієва фольга виготовляється шляхом прокатки тонких шарів металу. Під час цього процесу використовуються спеціальні вали, які з одного боку роблять поверхню блискучою, а з іншого – матовою. Ця різниця виникає лише через виробничий процес, і не впливає на властивості фольги в побуті.

Як правильно використовувати фольгу: блискучою стороною всередину або назовні?

Загалом, немає великої різниці, якою стороною використовувати фольгу. Функціональні властивості фольги однакові з обох боків. Але є кілька порад:

При запіканні або готуванні в духовці: якщо ви хочете, щоб тепло більше відбивалося назад на їжу, рекомендується загортати продукти матовою стороною назовні, а блискучою всередину. Блискуча сторона краще відбиває тепло, тоді як матова більше його поглинає. Однак, різниця у відбиванні тепла досить незначна.

При заморожуванні продуктів: тут немає різниці, яку сторону використовувати. Фольга однаково захистить продукти від впливу повітря, вологи та сторонніх запахів.

Коли важлива сторона фольги?

У деяких випадках на ринку можна знайти фольгу зі спеціальним покриттям на одній стороні, наприклад, антипригарне покриття. У такій фользі потрібно дотримуватися вказівок виробника: сторона з покриттям зазвичай є матовою і повинна контактувати з продуктами, щоб уникнути прилипання їжі.

17.10.2024



Рівне-Ракурс №10 від 17.10.2024p. 
На головну сторінку