Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1194 від 04.11.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Чи можна змішувати чорний та зелений чай?

Чи можна змішувати чорний та зелений чай?

Наскільки ми всі знаємо, обидва чаї робляться з однієї рослини, але обробляються абсолютно по-різному. У них абсолютно різні хімічні властивості, які впливають на наш організм. Але чи дійсно можна змішувати зелений і чорний чай?

Те, що обидва чаї створюються з однієї рослини ніяк не впливає на їхні різні властивості та склад. Змішаний чай чорний із зеленим може бути недоречний між собою і дати негативний вплив на організм. Зелений чай має ніжніший і приємніший смак, на відміну від свого друга – чорного чаю, який досить міцний і терпкий на смак. У результаті змішування, смак чорного чаю перебиває всі ноти зеленого. Єдине, що може бути корисним від застосування такого чаю – це одночасний корисний вплив обох чаїв. Пропонуємо ознайомитися з корисними речовинами чорного і зеленого чаю.

Чорний чай

Допомагає усунути можливість розвитку онкологічних захворювань;

видаляє можливість появи захворювань серця;

уповільнює старіння;

зміцнює імунітет;

сприяє гарному травленню;

знижує рівень цукру в крові.

До складу чорного чаю входять такі компоненти:

провітамін A;

вітамін B1;

вітамін B2;

вітамін B15;

вітамін P;

вода;

зола.

Зелений чай

Сприяє хорошій роботі мозку;

уповільнює старіння;

нормалізує вагу;

усуває ризик розвитку раку;

усуває ризик розвитку діабету;

видаляє неприємний запах із рота;

зміцнює серцево-судинну систему.

До його складу входять:

провітамін A;

вітамін B1;

вітамін B2;

вітамін В15;

вітамін РР;

вітамін Р;

вітамін С;

вітамін К;

вода;

зола.

Через те, що температура заварювання для цих чаїв абсолютно різна, заварюючи за однією з них не вийде зберегти корисні речовини іншого чаю. Виходячи з цього виникає питання: «як заварити подвійний чай, зберігши корисні речовини обох?»

А можна щось змішати, щоб було і смачно, і корисно?

Обидва чаї чудово змішуються з іншими, але тільки не між собою. Зелений чай можна змішати зі світлими улунами або білими й жовтими чаями, також трав’яний чай теж чудово увіллється в це поєднання. Один з найкорисніших чаїв – анчан, можливо змішати із зеленим чаєм і отримати максимум користі й прекрасний смак. Для змішування чорного чаю краще використовувати темні улуни, молоко, різні спеції, фрукти.

04.11.2024



Рівне-Ракурс №10 від 04.11.2024p. 
На головну сторінку