№1194 від 04.11.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Наскільки ми всі знаємо, обидва чаї робляться з однієї рослини, але обробляються абсолютно по-різному. У них абсолютно різні хімічні властивості, які впливають на наш організм. Але чи дійсно можна змішувати зелений і чорний чай?
Чорний чай
Допомагає усунути можливість розвитку онкологічних захворювань;
видаляє можливість появи захворювань серця;
уповільнює старіння;
зміцнює імунітет;
сприяє гарному травленню;
знижує рівень цукру в крові.
До складу чорного чаю входять такі компоненти:
провітамін A;
вітамін B1;
вітамін B2;
вітамін B15;
вітамін P;
вода;
зола.
Зелений чай
Сприяє хорошій роботі мозку;
уповільнює старіння;
нормалізує вагу;
усуває ризик розвитку раку;
усуває ризик розвитку діабету;
видаляє неприємний запах із рота;
зміцнює серцево-судинну систему.
До його складу входять:
провітамін A;
вітамін B1;
вітамін B2;
вітамін В15;
вітамін РР;
вітамін Р;
вітамін С;
вітамін К;
вода;
зола.
Через те, що температура заварювання для цих чаїв абсолютно різна, заварюючи за однією з них не вийде зберегти корисні речовини іншого чаю. Виходячи з цього виникає питання: «як заварити подвійний чай, зберігши корисні речовини обох?»
А можна щось змішати, щоб було і смачно, і корисно?
Обидва чаї чудово змішуються з іншими, але тільки не між собою. Зелений чай можна змішати зі світлими улунами або білими й жовтими чаями, також трав’яний чай теж чудово увіллється в це поєднання. Один з найкорисніших чаїв – анчан, можливо змішати із зеленим чаєм і отримати максимум користі й прекрасний смак. Для змішування чорного чаю краще використовувати темні улуни, молоко, різні спеції, фрукти.
04.11.2024 |
Рівне-Ракурс №10 від 04.11.2024p. На головну сторінку |