Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1200 від 26.12.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Лимонний тірамісу

Лимонний тірамісу

На форму 22см: Для печива: 2 яйця; 100 г цукру; 100 г борошна.

Збити 50 г цукру з жовтками, решту цукру збити з білками в щільну меренгу. У меренгу додати збиті жовтки, перемішати лопаткою, всипати борошно і знову перемішати, перекласти в кондитерський мішок, видавити з нього печиво у вигляді смужок близько 8 см, присипати пудрою і випікати при 190°С 10 хвилин.

Крем:

2 жовтки;

80 г цукру;

60 г масла вершкового;

50 г лимонного соку;

250 вершків;

250 маскарпоне;

50 пудри.

З’єднати жовтки, цукор та лимонний сік, уварити на повільному вогні, помішуючи до загустіння. Додати вершкове масло, перемішати, накрити плівкою в контакт. Збити до пишності вершки з маскарпоне та пудрою, поступово по 1 ст.л додавати заварну основу, акуратно вмішуючи, щоб зберіглася пишність крему.

Сироп для печива:

80 г лимонного соку;

50 г цукру;

цедра лимона;

50 г води;

45 г лімончелло.

Усе, окрім лімончелло, з’єд­нати та проварити до розчинення цукру, дати постояти 15 хвилин, процідити від цедри, додати лімончелло.

Печиво занурювати в сироп на 5 секунд, укласти в один шар у форму, нанести поверх печива крем, печиво і тд.

Дати настоятися ніч у холодильнику.

26.12.2024



Рівне-Ракурс №10 від 26.12.2024p. 
На головну сторінку