![]() |
№1204 від 13.01.2025p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Червоне вино частіше, ніж біле, викликає неприємні відчуття. Після вживання напою у багатьох виникають головні болі, навіть якщо кількість випитого була невеликою. Виявляється, у цього є наукове пояснення.
Сам по собі кверцетин – це флавоноїд. В організмі людини він перетворюється на іншу речовину, яка гальмує розпад спирту. Самопочуття погіршується: з’являється той самий раптовий головний біль та інші симптоми, що нагадують похмілля.
Також вдалося встановити, що недороге світло-червоне вино з меншою ймовірністю викликає неприємні наслідки. Як зазначили експерти, сировина для такого вина вирощується на лозах з великою кількістю листя. Вони прикривають ягоди. А кверцетин «любить» сонячне світло, оскільки воно стимулює його утворення.
13.01.2025 |
Рівне-Ракурс №1204 від 13.01.2025p. На головну сторінку |