Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1205 від 16.01.2025p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як правильно вживати імбир?

Як правильно вживати імбир?

Дієтологи пояснили, як правильно їсти імбир. За їх словами, маринований продукт зазвичай подають до суші та ролів, а також використовують у маринадах для м’яса та овочів.

Свіжий імбир часто додають до чаю та різних соусів. Його також використовують у випічці, різноманітних напоях, в тому числі алкогольних, та в індійських приправах, таких як каррі.

Однак експерти застерігають, що свіжозрізаний корінь імбиру не варто піддавати тривалій термічній обробці. Наприклад, не варто замочувати його в чаї довше, ніж на три хвилини.

Коли справа стосується меленого імбиру, його необхідно додавати до страв у різний час, щоб зберегти всі корисні властивості:

у печиво і пряники спецію слід вводити в самому кінці замішування тіста;

у гарячі напої додавати наприкінці варіння або вже після вимкнення вогню;

у тушковане м’ясо ідеально додати за кілька хвилин до закінчення приготування.

Крім цього, важливо дотримуватися помірності у вживанні імбиру.

На день можна використовувати не більше ніж 4-5 г свіжого продукту і не більше ніж 1-3 г меленого, підсумували нутриціологи.

16.01.2025



Рівне-Ракурс №1205 від 16.01.2025p. 
На головну сторінку