![]() |
№1205 від 23.01.2025p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Звичайний 3 %-й перекис водню може допомогти насінню прорости швидше, покращити його імунітет та знезаразити перед посадкою. Він розм’якшує оболонку насіння, що прискорює схожість. Наприклад, у помідорів після обробки проростання досягає 90 %, у кукурудзи – 95 %.
Помідори, огірки, перець, кабачки, капуста, гарбуз, баклажани.
Туговсхожі культури: морква, кріп, петрушка, селера.
Важливо: інкрустоване та гібридне насіння замочувати не потрібно.
Способи замочування
Залийте насіння 3 %-м перекисом на 15-20 хвилин. Промийте чистою водою і підсушіть.
Звичайне насіння: розведіть 1 ст. л. перекису в 0,5 л води. Залийте насіння і залиште на 12 годин, змінюючи розчин кожні 4 години.
Туговсхоже насіння (морква, кріп): замочіть у тому ж розчині на добу, також змінюючи рідину кожні 4 години.
Для кропу, петрушки, фенхелю: використовуйте нерозведений перекис, замочуючи на 30 хвилин. Після цього промийте і підсушіть.
Використовуйте неметалевий посуд, щоб уникнути реакції перекису з металом. Обов’язково промивайте насіння після замочування.
23.01.2025 |
Рівне-Ракурс №1205 від 23.01.2025p. На головну сторінку |