№305 від 16.08.2007p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Господині на замітку
Кришталь Колись кришталь був ознакою добробуту. І хоча мода на нього пройшла, це не означає, що такий посуд потрібно викидати. Кришталеві вази на столі виглядають дуже ефектно. Недоліки: кришталеві салатники непрактичні через вагу - втримати їх однією рукою, кладучи салат в тарілку, дуже складно.
[ноутбуки lg]
Порцеляна
Найпрестижніший і найдорожчий посуд - звичайно, класичні сервізи з порцеляни. Порцелянові сервізи на столі - гламурна розкіш. Адже нічого більш стильного і водночас елегантного люди поки що не придумали. Саме такі сервізи є прикрасою і на президентських прийомах, і на сімейних вечерях.
Недоліки: посуд занадто тендітний. Якщо старанно не помити - з’являються жовті плями, які нічим не виводяться.
Актуальний орнамент: стриманий. Дрібненькі червоні та рожеві квіточки з білим візерунком, або блакитно-сірі квіти на білому тлі. Класичний кавовий сервіз - випуклий орнамент на білому посуді.
Скло
У моду стрімко входять кольорові скляні сервізи. Спочатку вони були скромного коричневого кольору, потім з’явилися сині, а пізніше - прозорі, як сльоза. Такий посуд додає застіллю витонченної демократичності, а ще може змінювати свій відтінок залежно від кольору скатертини.
Недоліки: прозорі тарілки, особливо сині, псують апетит.
Актуальний колір: ультрамарин.
Склокераміка
На відміну від звичайного скла, посуд стійкий до перепадів температур (витримує до 60 градусів), його можна мити в посудомийних машинах.
Недоліки: незважаючи на свою актуальність, цей посуд досить дешевий. У ресторанах, наприклад, вважається поганим тоном подавати їжу на таких тарілках.
Актуальні малюнки: прозоро-кольорові.
Кераміка
Керамічний посуд виглядає дуже переконливо, але в той же час - занадто просто. Тому ставити його на стіл варто на дачі або ж на стилізованій під сільські посиденьки вечері.
Недоліки: важкий, не можна мити гарячою водою, тому що руйнується емаль.
Актуальні кольори: жовтий, коричневий, рожевий.
Ударостійкий посуд
Мабуть, не варто говорити про практичність такого посуду - він просто вічний. Має дуже високу стійкість до ударів, подряпин, перепадів температур (до 130 градусів), гігієнічний завдяки гладкій поверхні.
Недоліки: ця практичність може вилізти вам боком - такий посуд дуже швидко набридає.
Актуальний орнамент: поєднання синього і зеленого, сірого і бежевого. Посередині тарілка завжди біла, малюнок, в основному геометричний, - вздовж краю.
Зверніть увагу
Навіть модний та дорогий посуд не зробить стіл дійсно стильним, якщо не будуть витримані правила сервірування. І річ не тільки в тому, що ніж повинен знаходитися справа, а виделка зліва. Стилісти рекомендують використовувати не більше трьох кольорів при сервіруванні посудом. Самі ж кольори та їх поєднання залежать від вигляду всього столу. Ні в якому разі не поєднуйте класичні срібні виделки та ножі з модним склокерамічним посудом, не ставте разом на стіл кольоровий посуд та кришталеві келихи.
16.08.2007 |
Рівне-Ракурс №10 від 16.08.2007p. На головну сторінку |